Suomalaisen työn puolesta

15. 12. 2020

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Priima-palvelulle Avainlippu-merkin! Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Suurin kriteeri merkin myöntämiselle on aina se, että palvelu on tuotettu tai tuote valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen, on oltava vähintään 50 prosenttia. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa.

“Olimme jo aiemmin pohtineet Avainlipun hakemista Priimalle. Kulunut vuosi palautti asian mieleemme, sillä nyt jos koskaan on kotimaista työtä tuotava enemmän esiin. On tärkeää, että suomalaisilta yrityksiltä ostetaan palveluita ja tuotteita. Näin saamme pidettyä suomalaiset yritykset pystyssä läpi haastavien aikojen,” Tuomas Kuusivaara, Discendum Oy:n toimitusjohtaja sanoo viitaten koronaviruksen kurittamaan vuoteen.

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa todella hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Suurin osa suomalaisista (75 %) on lisäksi sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti. Kotimaisen palvelun tai tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena valintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Priima on ylpeästi kotimainen!

Avainlippu-merkki