Open Badge Osaaja -peruskurssi

11. 01. 2018

Study


Onko organisaatiosi ottanut juuri Open Badges -osaamismerkit käyttöön tai harkitsette sitä? Discendum järjestää maaliskuussa 2018 aikana maksuttoman verkkokurssin, joka on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Koulutus antaa hyvän pohjan oman merkkikannan suunnittelua varten ja ohjeistuksen Open Badge Factory ja Open Badge Passport -palvelujen käyttöönottoa varten. Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa suunnitella ja myöntää osaamismerkin sekä tuntee konseptin tarjoamat mahdollisuudet.

Koulutuksesta myönnetään osallistujille osaamismerkki.

Open Badge Osaaja -peruskurssi verkossa


Kohderyhmä: Kaikki digitaalisista osaamismerkeistä (Open Badges) kiinnostuneet henkilöt, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai on vähän kokemusta digitaalisista osaamismerkeistä. Kurssi sopii erilaisten organisaatioiden (oppilaitokset, järjestöt, yritykset) edustajille, jotka haluavat tutustua uuteen osaamisen tunnistamisen, tunnustamisen ja näyttämisen konseptiin. Kurssilla aloitetaan ihan perusteista, joten jos olet jo pidemmällä osaamismerkkien kanssa, suosittelemme Open Badge Osaaja -jatkokurssia.

Tavoitteet: Tavoitteena on, että kurssin jälkeen tunnet digitaalisten osaamismerkkien (Open Badges) toimintaperiaatteet ja käyttömahdollisuudet sekä pystyt suunnittelemaan ja myöntämään osaamismerkkejä.

Kurssin aikana tulet tutustumaan:

  • Open Badge -merkin rakenteeseen
  • Konseptiin liittyviin rooleihin
  • Osaamismerkkien arvon muodostumiseen ja käyttömahdollisuuksiin
  • Osaamismerkkien suunnitteluperiaatteisiin
  • Open Badge Factory -palveluun, jossa konkreettisesti luot ja myönnät ensimmäisen osaamismerkin
  • Open Badge Passport -palveluun, jossa otat vastaan merkkejä ja jaat niitä eteenpäin

Mitä tarvitset? Kurssille osallistujilta vaaditaan internet-yhteydellä varustettu tietokone. Webinaareja varten myös mikillä varustetut kuulokkeet voivat olla mukava lisä (ei pakollinen).

Yhtä kurssin tehtävää varten osallistujat perustavat Open Badge Factory -palveluun organisaatiolleen tilin, jotta pääsevät luomaan ja myöntämään osaamismerkin. Mikäli organisaatiollasi on jo tili Open Badge Factoryssa, pyydä organisaatiosi adminilta tunnukset palveluun (mikäli sinulla ei sellaisia vielä ole). Kurssin ensimmäisen webinaarin yhteydessä katsotaan tunnusasiast kuntoon, joten etukäteen ei tarvitse tehdä tunnuksia palveluun.

Kouluttaja: Kurssin kouluttajana toimii tuotepäällikkö Heli Karjalainen, joka vastaa Discendumilla Open Badge Factory ja Open Badge Passport -tuotteista. Helin lisäksi webinaareissa saattaa olla vieraileva luennoitsija.

Aika: maaliskuu 2018

Kuinka? Verkkokurssi toteutetaan webinaarien muodossa (Adobe Connect) sekä oppimisalustaa hyödyntäen.

Ohjelma:

  1. webinaari: ma 12.3. klo 13.30-15.00
  2. webinaari: ma 19.3. klo 13.30-15.00
  3. webinaari: ma 26.3. klo 13.30-15.00

Hinta: Koulutus on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Osallistujille tullaan lähettämään lisätietoa koulutuksesta ennen ensimmäistä webinaaria.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt.

Peruutus: Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä meille osoitteeseen info@discendum.com. Kiitos!


Hyödyllisiä linkkejä:

Open Badge Factory

Open Badge Passport

Open Badges